Takk til Haugesunds Avis for ei grundig omtale!

(Truls Horvei, 3.12.16)


Hordaland er heller ikkje heilt begeistra:


Dagbladet sin ekspertkommentator tilhøyrer nok ikkje målgruppa 🙂


Bergens Tidende sin meldar har ei fabelaktig oppsummering om kvifor ein må kjøpe Fjorden Cowboys:


Nettavisa om teikneserier; Serienett, har ein grei oppsummering av heftet.


Flott oppslag i Saltenposten:


Sydvestens Kristian Hellesund er fornøyd:


Grannars Frode Haaland er begeistra:

grannar


Fædrelandsvennen i Kristiansand sin meldar Roy Søbstad:

fevennen


Serieskaparar på Mosjøen Comix helga 10-11/12!

mosjaeen
Frå venstre: Bjørnar K. Meisler (Fjorden Cowboys) , Torbjørn Lien (Kollektivet) og Thanee Renee, John Jamtli og Vegard Skogmo (DASS)


Stavanger Aftenblad: 4 på terningen!

stavanger


Aftenpostens Harald Fossberg; 4 på terningen:

Enda en juleheftedebutant med to tøffe karer i hovedrollene som er spesialister på dynamitt. Fjorden cowboys bygger videre på TV-serien om Joar og Lothepus, og her er det flust av action og eventyr som seg hør og bør.

Her går det i kaffe, kvinnfolk og sterkere saker, og ramsalte replikker på hardangerdialekt. Tegner Bjørnar K. Meisler har en tøff, uvøren strek som står til historiene.


Hardanger Folkeblad har anmeldt boka (som PDF-dokument):

hf-omtale


Venstresida.net / Ronny Kjelsberg: 4,5 på terningen:

Fjorden Cowboys
Omsider har mitt rykte som juefteanmelder blitt såpass stort at forlag har begynt å sende meg gratis anmeldereksemplarer av juleheftene sine. Enn så lenge gjelder det bare Havfruo Forlag, som har gitt ut det ene heftet dere kan lese tittelen på over, men hvem vet. Kanskje det blir flere neste år?

Når jeg leser presentasjonen av serien først i heftet skjønner jeg at dette heftet tydeligvis baserer seg på en tv-serie. Slik sett var det kanskje uheldig at det ble sendt til en anmelder som enten a) er en bortsnødd akademiker som er så frakoblet vanlige folks populærkultur at han ikke har TV, eller b) så ungdommelig og fresh at han knapt har sett «lineær-tv» på 10 år og kun forholder seg til internett (stryk det som ikke passer). Så jeg har overhode ikke noe kjennskap til fenomenet «Fjorden Cowboys» fra før. Dermed blir dette et helt ferskt og uhildet blikk.

Førsteintrykket er bra – tegningene og fortellerstilen minner meg om det jeg opplevde da jeg åpnet John Kåre Raakes «Sture Rask» for første gang på 80-tallet: Dette har jeg knapt sett fra norske serieskapere før – humoraction i en tradisjon som minner om Sprint. Samtidig gjør jo forordet meg skeptisk – jeg er jo en alvorlig og voksen mann og har i utgangspunktet ikke så mye til overs for pubertale cowboyfakter som det virker som hylles her.

Så til innholdet: Det holder hva det lover. I en heidundrende fart tas vi fra episode til episode med fart, spenning og sprengstoff. Tegningene er noe uslepne, men de er uslepne diamanter. Jeg har ikke vært borti tegneren før det jeg kan huske, men du skal ikke se bort fra at han kan ha en framtid i faget, selv om konkurransen er hard.

Det som trekker noe ned er, rent bortsett fra den noe cowboy- og rølpeaktige stilen som man nok ikke slipper unna i og med at det er en del av hele greia, er at handlingen er veldig episodisk. Det savnes en liten rød tråd med tilhørende spenningskurve gjennom historien som helhet. Men hva vet jeg – det er mulig det også framstår mer logisk for de som kjenner fenomenet fra før/tv. Alt i alt ikke ille dette. Vi har ikke for mange slike serier i Norge.